søndag 1. januar 2012

Flislegging på kjøkken

Romjula har ikke vært noe hvilested hos oss. Vi har brukt de fleste dagene til å arbeide med huset. Vi har blant annet fått malt både første og andre strøket på stua, så nå er alle rommene ferdigmalt (så nær som gjestesoverommet i 1 etg.). Dermed er det kun gulvlegging som gjenstår. Dette (pluss gjestesoverommet) får vi først ferdig når flisleggerne har blitt ferdig med sitt arbeid. Vi har forøvrig brukt romjula til å flislegge litt selv også. Over benken på kjøkkenet har vi nå fått hvite fliser. Å flislegge gikk forholdsvis raskt, og var ikke så vanskelig som vi hadde fryktet. Litt kutting ble det, noe som førte til at vi endte med ca 15 flis for lite. Dette siste får vi flislagt på mandag. Så skal flislimet tørke noen dager før vi har på fug og silikon. Nå håper vi bare at flisleggerne blir raskt ferdig sånn at vi får gjort ferdig de siste gulvene.
Nå er alle høydene ferdigmalt. Kun noen skjøter som må gås over og gjestesoverommet. 
Her er veggen på kjøkkenet ferdig primet og flislimet ferdig blandet. Klar for flislegging! 
Med en kjøkkenbenk i vater så skal det være forholdsvis lett å flislegge. 
Første utfordring var kuttingen under veggskapene, men med fliskutter, glassag og tang gikk det forholdvis greit. 
Flislimet har en brukstid på 8 timer, så man har forholdsvis god tid når man først har begynt. Vi delte limet i 2 omganger for å være sikker på at vi hadde god nok tid. 
Andre utfordring var kuttingen langs veggskapene, og i hjørnet. I tillegg et par stikkontakter og avtrekket til vifta på kjøkkenet. 
I mellom flisene, og ned mot kjøkkenbenken, brukte vi fliskryss for å få riktig avstand i fugen. 
Litt mindre nærvøs etter at så å si hele veggen er flislagt. Vi brukte i underkant av 4 timer (med innlagt kaffepause) på å flislegge kjøkkenveggen. 
Men sløvingen på flisbutikken regnet selvfølgelig ikke med at vi skulle kutte så mye, så da endte vi med en 15-20 flis for lite. Dette skal flislegge på mandag, slik at vi kan fuge i løpet av uka og få kjøkkenet helt ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar